Μάθετε περισσότερα για εμάς

συναυλία

Αριστοτέλειο Ωδείο Πειραιά

Σήμερα, η ανάγκη για ψυχική έκφραση είναι μεγαλύτερη από ποτέ και αναμφισβήτητα η μουσική είναι το καταλληλότερο μέσο για την ικανοποίηση των ατομικών συναισθηματικών αναγκών και για την ανάπτυξη ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων με πνευματική, ψυχική και ηθική καλλιέργεια. Ακόμα και μόνο ως δημιουργική απασχόληση, διασκέδαση και ψυχαγωγία, προσφέρει αξίες και ιδανικά που διευρύνουν τους πνευματικούς και ψυχικούς ορίζοντες.

Το Αριστοτέλειο Ωδείο Πειραιά καλύπτοντας ουσιαστικά την ανάγκη για έκφραση μέσα από το μαγικό κόσμο της μουσικής και έχοντας σαν κύριο στόχο την κοινωνική προσφορά στον χώρο της μουσικής εκπαίδευσης, αναγνωρίζει και καλλιεργεί τα ταλέντα με τα πρωτοποριακά προγράμματά του σωστής εκμάθησης (σε ερασιτεχνικό και επαγγελματικό επίπεδο), από τα πρώτα βήματα έως και την επαγγελματική αποκατάσταση (πτυχία-διπλώματα αναγνωρισμένα από το κράτος).

Είναι ένα σύγχρονο, πλήρες, μουσικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που προσφέρει αναγνωρισμένες σπουδές υψηλών προδιαγραφών σε όλους τους τομείς της μουσικής και αποτελεί ένα δημιουργικό κύτταρο στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου.

Με τον άρτιο εξοπλισμό του (οπτικοακουστικά συστήματα διδασκαλίας, όλα τα σύγχρονα μέσα μουσικής τεχνολογίας, studio ηχογραφήσεων, computers, synthesizers, video, internet, projectors, multimedia, πλήρη δισκοθήκη, πλήρη ενημερωμένη δανειστική βιβλιοθήκη με επιστημονικά συγγράμματα και σύγχρονα βιβλία, κ.α.) είναι σε θέση να συνεισφέρει στην καλλιέργεια και μουσική μόρφωση των παιδιών με τον πιο ευχάριστο τρόπο.
 
Δηλώστε ενδιαφέρον μέσω της Ιστοσελίδας μας και αδράξτε την ευκαιρία να αγαπήσετε τον μαγικό κόσμο της μουσικής!

Σίσσυ Νιγιάννη

Οι καθηγητές μας

Ειδικευμένοι δάσκαλοι αγκαλιάζουν το παιδί από τα πρώτα του βήματα για τη μουσική του καλλιέργεια και καταξιωμένοι σολίστες το ετοιμάζουν για τη μουσική του σταδιοδρομία.
 
Η κ. Αναστασία Νιγιάννη καθηγήτρια πιάνου & ανωτέρων θεωρητικών, έχει τη διοικητική αλλά και την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ωδείου . Έτσι, όχι μόνο επιβλέπει να τηρούνται τα προβλεπόμενα από τους νόμους προγράμματα σπουδών, αλλά και επιλέγει έναν - έναν το επιτελείο καθηγητών του ωδείου, και είναι πολύτιμος συνεργάτης τους . Επίσης είναι ο σύμβουλος σπουδών όλων των σπουδαστών του ωδείου μας και η συνεργάτης των γονέων ώστε να λύνουν μαζί οποιοδήποτε θέμα προκύπτει.

Πηνελόπη Νιγιάννη

Το επιλεγμένο επιτελείο των καθηγητών (περίπου 15 άτομα) που απαρτίζει το Αριστοτέλειο Ωδείο Πειραιά είναι άριστα καταρτισμένο, με διπλώματα ανώτερα, ελληνικών ή ξένων σχολών, μουσικολόγοι οι περισσότεροι, με προσωπική καλλιτεχνική καριέρα αναγνωρισμένου κύρους και παιδαγωγική εμπειρία. Άτομα νέα, γεμάτα όρεξη, ενθουσιασμό, φαντασία, ανήσυχο πνεύμα, αλλά και έμπειροι μουσικοπαιδαγωγοί, έχουν επιλεγεί με αυστηρά κριτήρια, ώστε να μεταδώσουν την γνώση τους και την αγάπη τους για τη μουσική. Με γνώμονα την άρτια κατάρτισή τους, τη μεταδοτικότητα και την επικοινωνία, όλοι μας οι καθηγητές συμβάλλουν στην μουσική καλλιέργεια των σπουδαστών μας με τον πιο ευχάριστο τρόπο

Ενδεικτικά ορισμένοι από τους καθηγητές με τους οποίους έχουμε συνεργαστεί ή/και συνεργαζόμαστε ακόμα:

πιανίστρια

- Πηνελόπη Παπαγιαννοπούλου Διδάκτωρ Μουσικολογίας ΑΠΘ – Συνθέτης – Καθηγήτρια πιάνου και ανωτέρων Θεωρητικών (απόφοιτη του Ωδείου μας)

- Σοφία Καπετανάκου Μεσόφωνος ΕΛΣ - Καθηγήτρια μονωδίας

- Λουντμίλα Πασχαλίδου Πιανίστρια - Καθηγήτρια πιάνου - μέλος των εξεταστικών επιτροπών του Ωδείου

καθηγητής κιθάρας

- Κων/νος Δρακάκης Συνθέτης - Μαέστρος - Διευθυντής θεάτρου στην ΕΛΣ - Καθηγητής ανωτέρων θεωρητικών & σύνθεσης - μέλος των εξεταστικών επιτροπών του Ωδείου

- Εμμανουήλ Στρατουδάκης Βιολονίστας - α΄ βιολί στην ΕΛΣ - Καθηγητής βιολιού και μουσικής δωματίου - μέλος των εξεταστικών επιτροπών του Ωδείου

- Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος Καθηγητής κλασικής κιθάρας - μέλος των εξεταστικών επιτροπών του Ωδείου

σοπράνο

- Τζένη Δριβάλα Υψίφωνος ΕΛΣ - καθηγήτρια μονωδίας

- Ιωάννης Καστρινός Συνθέτης - Μαέστρος - Καθηγητής σύνθεσης - μέλος των εξεταστικών επιτροπών του Ωδείου

- Μαρία Τζιοβαρίδου Mezzo-soprano της ΕΛΣ - Καθηγήτρια μονωδίας

- Χαράλαμπος Κουρής Συνθέτης - μέλος των εξεταστικών επιτροπών του Ωδείου


ΑΔΡΑΞΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΤΕ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Αριστοτέλειο Ωδείο Πειραιά
Για μουσική καλλιέργεια με τον πιο ευχάριστο τρόπο..από 4 ετών

Διεύθυνση

Αριστοτέλους 8 - 185 35 Πειραιάς

+30 210 4297320

info@aristoteliopirea.gr

Ωράριο γραμματείας: Καθημερινά 16.00-21.00 ή με ραντεβού